Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از همدان، یاسر رضازاده در کارگاه تدبر در قرآن که در حاشیه بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد در تعریف تدبر در قرآن گفت: تدبر به معنای تلاش برای کشف غرض هدایتی قرآن است.

وی در ادامه با اشاره بر توضیحاتی در تفاوت "تدبر" و "تفسیر به رای" اظهار کرد : تدبر وظیفه عمومی است اما تفسیر وظیفه عمومی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضازاده ادامه داد : آیات یک سوره با هم مرتبط هستند و سوره های کوتاه یا برخی از سوره های بلند مانند سوره انعام یکپارچه نازل شده اند.

این استاد کارگاه تدبر در قرآن در ادامه،ضمن توضیح روش های تدبر در سوره فلق برای حاضرین در کارگاه یادآور شد : باید بدانیم که در سوره فلق چه رابطه ای بین کلمات وجود دارد و کلمات قل، اعوذ، رب، شر و حسد به چه معنا هستند.

رضا زاده در ادامه بر اهمیت فهم صحیح واژه‌ها برای تدبر صحیح در قرآن تاکید کرد و تصریح کرد: اکثر شبهاتی که در ذهن ایجاد می‌شود در اثر غلط معنا کردن واژه‌ها است. برای مثال واژه‌های خوف، خشوع، خشیت و جبن در کلام عرب به معنای ترس است و باید بتوانیم این واژه ها را دقیق معنا کنیم تا دچار اشتباه در فهم معنای آیات قرآن نشویم.

وی در ادامه کلمات سوره فلق را معنا کرد و بیان کرد : رب کسی است که ادعای حرکت از نقص به سمت کمال دارد. تمام اعمال، ما را یک گام به سمت بهشت یا به سمت جهنم می‌برد و لحظه ای نیست مگر اینکه ما یک گام به بهشت یا جهنم نزدیک شده‌ایم.

رضازاده افزود: کسی که عاشق باشد دوست دارد که محبوبش در همه چیز نظر دهد و عمل به این نظرات برای او تکلف نیست. پیامبر(ص) عاشق خدا بود، ماجرا یک رابطه عاشقانه بوده و عاشق بر خودش باید و نباید نمی‌بیند. پیامبر(ص) دوست داشت خدا در همه چیز نظر دهد. این ما هستیم که آنها را باید و نباید می‌بینیم.

وی تاکید کرد: باید فهم واژه‌های قرآن درست شود. واژه‌ها در کنار هم تبدیل به جمله می‌شود و جملات در کنار هم تبدیل به باور می‌شود.

وی خاطرنشان کرد : در این سوره می‌خوانیم: "قل اعوذ برب الفلق. من شر ما خلق." استعاذه به معنای پناه بردن به خدا است هر کسی که احساس بی پناهی دارد می‌تواند به این سوره تمسک جوید و باید کسی که سوره فلق خوانده با او که فلق نخوانده متفاوت باشد.

رضا زاده گفت: "نفث" در این سوره به معنای دمیدن است و سوره فلق و سوره ناس را معوذتین نامیده‌اند. پیامبر(ص) با این دو سوره امام حسن(ع) و امام حسین(ع) را مورد تعویذ از چشم زخم و سحر قرار می‌داد. 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا همدان جشنواره قرآن وزارت بهداشت تدبر در قرآن مسابقات قرآن دانشگاه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۹۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی از معلمان روستای ژان شهرستان دورود+گزارش

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، در هفته گرامیداشت مقام معلم از معلمان روستای ژان شهرستان دورود قدردانی شد.

تقدیر و سپاس از معلمی که واژه واژه آموزه‌های سبزش و برگ برگ آنچه به دل‌ها می‌آموزد، دست‌های دعایی بی‌وقفه‌اند تا منزلت بلند بالایش را نزد پروردگار، والاتر کنند.
پس در این مسافت دشوار، صبور بمان و در جاده‌ها جاری شو و راه روشن کن که خداوند، تو را به رستگاری نزدیک، رهسپار می‌کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • قدردانی از معلمان روستای ژان شهرستان دورود+گزارش
  • سلامت هوای کلانشهر مشهد در پانزدهمین روز اردیبهشت
  • معنای استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی اسرائیلی چیست؟
  • عزت و اقتدار یک کشور در گرو هدایت صحیح نوجوانان وجوانان است
  • دفاع از کشور مستلزم حضور همه جانبه در میدان است
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت
  • با گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی خبری از اجرایی شدنشان نیست
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • طریقه خواندن نماز شب و فضیلت آن
  • شفافیت حقوق مدیران در راستای دانستن مردم است